Batterijverordening

Stap naar Circulaire Economie

Sinds 17 augustus 2024 is de nieuwe batterijverordening in Europa van kracht. Deze verordening is gericht op het inzamelen, hergebruiken en recyclen van batterijen. Dit ondersteunt de transitie naar een circulaire economie, verhoogt de grondstoffen- en energiezekerheid. De wetgeving zorgt voor batterijen met een lage koolstofvoetafdruk en minimale schadelijke stoffen, waarbij minder grondstoffen van buiten de EU nodig zijn.

Vanaf 2025 worden geleidelijk eisen ingevoerd voor de koolstofvoetafdruk van oplaadbare batterijen en vanaf 2027 moeten consumenten batterijen in elektronische apparaten eenvoudig kunnen vervangen.  Dit betekent dat wij ons assortiment zullen aanpassen om in 2027 te voldoen aan de nieuwe wetgeving. De implementatie van deze wetgeving zal nu in de lidstaten plaatsvinden met daaropvolgend verdere uitwerking door aanvullende regelgeving.

Lees hier meer informatie over de batterij verordening. 

Door op 'Alles accepteren' te klikken, geeft u ons toestemming om informatie over u te verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing.