Toi-Toys afdeling kwaliteit

Kwaliteit

Kinderen zijn gek op speelgoed: het prikkelt hun fantasie en stimuleert hun ontwikkeling. Maar kinderen zijn ook een kwetsbare groep. Daarom heeft de veiligheid van ons speelgoed de allerhoogste prioriteit.

Betrouwbare speelgoedfabrikanten

Toi-Toys laat het speelgoed bij betrouwbare speelgoedfabrikanten in het verre-oosten fabriceren. Met meerdere fabrikanten hebben wij in ruim 33 jaar tijd een duurzame relatie opgebouwd. Onze producten worden, onder goede, eerlijke en veilige omstandigheden geproduceerd.

Eigen testteam

Gedurende het gehele aankoop- en productieproces loopt er een kwaliteitsprocedure. Gespecialiseerde medewerkers zijn in ons in-house laboratorium dagelijks bezig met het uitgebreid controleren en testen van speelgoed op veiligheidsgebied. Zo wordt er gekeken naar de stevigheid, en als er elektronische of bewegende onderdelen aanwezig zijn of deze dan naar behoren functioneren. Ook mogen de materialen waarvan een artikel gemaakt is natuurlijk niet te makkelijk vlam vatten en geen vergiftiging veroorzaken. Zelfs of het item eenvoudig schoon te houden is wordt beoordeeld.

Amfori BSCI
FTA Foreign Trade Association
SGS certificering

Kwaliteitswaarborging in ons laboratorium

Al ons speelgoed is voorzien van een CE-markering. Maar we doen graag meer om de veiligheid te waarborgen. Alle producten worden volgens Europese normen getest in ons in-house laboratorium en bij gerenommeerde testlaboratoria zoals SGS en Eurofins. Daarnaast voeren we constant extra controles uit. Pas als we er absoluut zeker van zijn dat het speelgoed veilig is voor kinderen en voldoet aan alle wet- en regelgeving, starten we de productie. Steekproeven tijdens de productie en grondige analyses van het productieproces waarborgen de kwaliteit van de serieproductie.

Lid Nederlandse Normcommissie

Toi-Toys is een permanent lid van de Nederlandse Normcommissie Speelgoed. Hierdoor zijn wij  rechtstreeks en actief betrokken bij toekomstige veiligheidsnormen voor speelgoed. Deze worden periodiek tegen het licht gehouden en waar nodig aangepast.

Door op 'Alles accepteren' te klikken, geeft u ons toestemming om informatie over u te verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing.