Microplastics

EU neemt maatregelen tegen microplastics

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat de Commissieverordening (EU) 2023/2055, ook bekend als "de microplastics-beperking", sinds 17 oktober 2023 van kracht is gegaan. Deze verordening beperkt het gebruik van synthetische polymeerdeeltjes, waaronder plastic glitter, om schadelijke milieueffecten te verminderen.

De beperking richt zich op specifieke types glitter en toepassingen, zoals kunst, speelgoed en textiel. Het verbod geldt voor niet-biologisch afbreekbare, onoplosbare glitter. Biologisch afbreekbare of oplosbare glitter en producten die al op de markt zijn vóór 17 oktober 2023, vallen buiten de beperking. Voor het assortiment van Toi-Toys geld dat losse glitter en glitter in slijm uit ons assortiment zullen verdwijnen. Glitter die is opgenomen in een vaste stof, zoals in verf, lijm en andere vaste objecten blijven toegestaan evenals glitter bevestigd aan het oppervlak van speelgoed. 

De Europese Commissie werkt aan een uitgebreid document om belanghebbenden te informeren over de toepassing van de microplastics beperking. Tot die tijd worden de huidige standpunten gedeeld (in het bijzonder over plastic glitter) in deze vragenlijst. 

Het ingaan van de “microplastics-beperking” heeft invloed op het assortiment van Toi-Toys. De komende periode zullen wij ons assortiment aanpassen zodat we voldoen aan de nieuwe wetgeving. Voor alle artikelen geldt dat de reeds beschikbare voorraad zonder beperkingen verkocht mag worden.

Door op 'Alles accepteren' te klikken, geeft u ons toestemming om informatie over u te verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing.